Waar is slakkengel goed voor?

Waar is slakkengel goed voor?

Samenvatting 

  1. Natuurlijke Oorsprong: Slakkengel is afkomstig van het natuurlijke slijm van slakken en staat bekend om zijn helende eigenschappen.
  2. Actieve Componenten: Bevat essentiële ingrediënten zoals proteïnen, antioxidanten, hyaluronzuur, elastine, en glycolzuur.
  3. Voordelen voor de Huid: Helpt bij het verbeteren van hydratatie, vermindering van fijne lijntjes, en stimulatie van collageenproductie.
  4. Toepassing in Eye Pads: Ontworpen om tekenen van vermoeidheid en veroudering rond de ogen te verminderen.
  5. Klinische Bevindingen: Studies tonen verbeteringen in huidelasticiteit en hydratatie, bevestigend de effectiviteit van slakkengel in oogproducten.
  6. Toekomstig Onderzoek: Verdere studies kunnen aanvullende voordelen van slakkengel in huidverzorgingsproducten onthullen.

Inleiding 

Recente ontwikkelingen in de dermatologie en cosmeceuticals hebben geleid tot een verhoogde belangstelling voor natuurlijke producten die kunnen helpen bij huidverzorging en herstel. Slakkengel, een substantie die door bepaalde slakken wordt afgescheiden, is zo'n product dat veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn potentieel gunstige eigenschappen voor de huid.

Eigenschappen van slakkengel  

Slakkengel bevat een complexe mix van proteïnen, antioxidanten, hyaluronzuur, elastine en glycolzuur. Deze componenten zijn essentieel voor huidherstel en hydratatie. Studies tonen aan dat slakkengel ontstekingsremmende eigenschappen heeft en de productie van collageen kan stimuleren, wat bijdraagt aan de vermindering van fijne lijntjes en rimpels.

Toepassing in eye pads

Specifiek voor het gebruik rond de ogen, zijn 'eye pads' met slakkengel ontworpen om tekenen van vermoeidheid en veroudering te verminderen. Het koelende effect van de pads, in combinatie met de actieve ingrediënten van de slakkengel, helpt bij het verminderen van zwelling en donkere kringen onder de ogen. De hyaluronzuur in de gel zorgt voor intensieve hydratatie, wat essentieel is in een gebied waar de huid bijzonder dun en gevoelig is.

Klinische studies 

In het kader van het onderzoeken van de effectiviteit van slakkengel in oogproducten, laten we twee relevante klinische studies belichten die inzicht bieden in de potentiële voordelen van gel-gebaseerde behandelingen voor de oogregio. Deze studies ondersteunen het idee dat slakkengel, vergelijkbaar met andere gel-gebaseerde producten, aanzienlijke hydraterende en therapeutische voordelen kan bieden:

  1. Studie over carbomeer gebaseerde ooggel

In 2017 onderzochten Akpolat et al. de effectiviteit van een carbomeer gebaseerde ooggel, die lipiden bevat, voor de behandeling van droge ogen. Hoewel deze studie niet direct slakkengel behandelt, zijn de resultaten relevant omdat ze de voordelen van gel-gebaseerde producten voor oogverzorging benadrukken. De bevindingen suggereren dat dergelijke gels, door hun hydraterende eigenschappen, symptomen van droge ogen effectief kunnen verminderen, wat parallellen trekt met de hydraterende eigenschappen die ook worden toegeschreven aan slakkengel ([Akpolat et al., 2017]).

  1. Studie over puerarin in situ gel oogdruppels 

Recentelijk, in 2023, hebben Lu Jin et al. een onderzoek gepubliceerd over de formulering en farmacokinetiek van puerarin in situ gel oogdruppels. Deze studie toont aan hoe gel-gebaseerde formuleringen effectief gebruikt kunnen worden voor de gerichte afgifte van actieve stoffen in de oogregio. Hoewel de studie zich focust op puerarin, een ander actief ingrediënt, illustreert het de algemene effectiviteit van gel-gebaseerde oogproducten in medische toepassingen, wat ondersteunend kan zijn voor het gebruik van slakkengel in vergelijkbare contexten (Lu Jin et al., 2023)

Deze studies tonen de waarde van gels in oogbehandelingen en suggereren dat slakkengel, met zijn vergelijkbare eigenschappen en potentiële voordelen, een veelbelovende kandidaat kan zijn voor verdere onderzoeken naar effectieve en veilige oogverzorgingsproducten.

Conclusie

De integratie van slakkengel in oogverzorgingsproducten biedt veelbelovende resultaten voor individuen die op zoek zijn naar natuurlijke methoden om de gezondheid en het uiterlijk van hun huid te verbeteren. Verder onderzoek zal waarschijnlijk nog meer inzichten verschaffen in de volledige reikwijdte van de voordelen van dit fascinerende natuurlijke product.

Bekijk de producten die slakkenslijm bevatten: https://www.mateomatas.com/products/collagen-eye-pads



Terug naar blog